Hvad kan jeg selv gøre for at forbedre min sædkvalitet?

Hvad kan jeg selv gøre for at forbedre min sædkvalitet.

En af de bedste måder at forbedre din sædkvalitet på er også en af ​​de nemmeste: undgå at udsætte dine testikler for varme. Faktisk spiller dit undertøj også en vigtig rolle. En undersøgelse af mænds undertøj blev for nylig offentliggjort. Du kan læse artiklen her.

Undersøgelsen viste, at mænd, der bar løstsiddende undertøj, havde 25 % højere sædtal og 33 % højere sæd mobilitet sammenlignet med mænd, der bar stramt undertøj. Boxershorts er din ven.

Undgå også at bade varmt eller i jacuzzi, sædevarme og andre ting, der øger temperaturen i testiklerne, da det kan føre til nedsat sædproduktion.

Rygning såvel som hash er også velkendte risikofaktorer for nedsat fertilitet hos mænd.

At være normalvægtig er også en vigtig faktor for din reproduktion. Mænd med et forhøjet BMI har vist sig at have dårligere sædkvalitet end mænd med et normalt BMI. Sukkerholdige drikke som sodavand og energidrikke samt indtag af proteintilskud kan have en negativ effekt på mænds fertilitet

Der er stadig ikke nok evidens, men flere undersøgelser peger på, at stråling fra mobiltelefoner (når du har den i lommen) eller at sidde med en bærbar computer i skødet ligeledes kan reducere sædkvaliteten.