Hvordan får jeg bedst mulig sædkvalitet?

En af de bedste måder at forbedre sædproduktionen på, er også en af de enkleste: Undgå at udsætte testiklerne for varme. Faktisk spiller den type undertøj du vælger, en vigtig rolle her. For nyligt blev der publiceret et studie af effekten af mænds undertøj. Studiet viste, at mænd, som bruger løstsiddende undertøj, havde 25% flere sædceller og 33% flere bevægelige sædceller, sammenlignet med mænd som bruger tætsiddende undertøj. Boxershorts siges at være bedst.

Du bør også undgå hyppigt varme bade, boblebad, og andre aktiviteter, som øger temperaturen i testiklerne, eftersom dette kan give dårligere sædkvalitet. Ligeledes frarådes sædevarme i bilen.

Både cigaretrygning, hashrygning og overdrevet alkoholforbrug er også velkendte risikofaktorer, som kan reducere fertiliteten hos mænd.

Desuden er det at være normalvægtig en vigtig faktor for reproduktionsevnen. Mænd med forhøjet BMI har vist sig at have dårligere sædkvalitet end hos mænd med normalt BMI. Indtag af proteintilskud kan have en negativ effekt på fertilitetes hos mænd.

Få den bedst mulige sædproduktion:

• Undgå varme
• Undgå cigaretter, narkotika og alkohol
• Spis sundt